در سال ۱۹۹۴م شرکت اپل با رقبای خود آی بی ام و موتورولا متحد شد و به این ترتیب توانست از مایکروسافت پیشی بگیرد. دو سال پس از آن، در سال ۱۹۹۶م اپل شرکت نکست استیو جابز را به مبلغ ۴۲۹ میلیون دالر خرید؛ این امر سبب بازگشت جابز به اپل شد. وی رهبر بلامنازع شرکتی شد که خود آن را بنیانگذاری کرده بود.
در سال ۱۹۹۸م کمپنی اپل، آی مک iMac کامپیوتر رومیزی را معرفی کرد. این دستگاه با کیس پلاستیکی نیمه شفاف خود به یک نماد تبدیل شد. آی مک با طراحی زیبا و عملکرد مناسب همچنان موفقترین محصول این شرکت است. این کامپیوتر رومیزی به یکی از پرفروشترین محصولات در سال ۱۹۹۸ تبدیل شد؛ بر خلاف دیگر محصولات اپل و سایر شرکتها، دستگاهی بود با کاربری ساده و قابلیت اتصال به اینترنت.
در سال ۲۰۰۱م سیستمعامل Mac OS X و آی پاد iPod دستگاه پخش صوتی دیجیتال را ارائه داد. این محصول به عنوان محبوبترین دستگاه پخش موسیقی دیجیتال، یکی از مهمترین محصولات شرکت اپل گشت و در فبروری سال ۲۰۰۷ بیش از ۷۳ درصد سهم بازار را به خود اختصاص داد. در سال ۲۰۰۳م این شرکت یک فروشگاه آنلاین مبتنی بر نرمافزار با نام آی تونز استور iTunes Store را افتتاح کرد.
در سال ۲۰۰۶م اپل لپتاپ جدید مک بوک پرو MacBook Pro را معرفی کرد. نسل چهارم این کامپیوتر در سال ۲۰۱۶م رونمایی شد.
اما بزرگترین پیروزی اپل و دنیای فناوری معرفی آیفون بود. این شرکت در سال ۲۰۰۷م موبایل هوشمند آیفون iPhone را روانه بازارهای آمریکا کرد. این گوشی انقلابی در صنعت موبایل های هوشمند بود. هنگامی که این محصول به بازار ارائه شد، مشتریان برای خرید این محصول صف کشیدند. ویژگی این گوشی هوشمند مدرن، نمایشگر ۳.۵ اینچی، رابط کاربری لمسی، کیبورد لمسی، اتصال به اینترنت، دوربین عکاسی ۲ مگا پیکسلی، سنسور نور محیط و ظرفیت ذخیرهسازی ۴، ۸ و ۱۶ گیگابایتی که در یک طراحی هوشمند و ساده ارائه شد. اپل با انتشار آیفون دسترسی خود را به بازار لوازم الکترونیکی مصرفی افزایش داد. در سال ۲۰۱۷، این شرکت ۲۲۳ میلیون آیفون به فروش رساند و این دستگاه به پر فروش ترین محصول سال تبدیل شد.
در سال ۲۰۰۷م کمپانی اپل، تبلت آیپد iPod را که یک لوح کامپیوتری قابل حمل با صفحه نمایشگر چند لمسی است ، که به کاربر این امکان را میدهد تا با لمس همزمان چند محل به وسیله انگشت از صفحه نمایش استفاده کند، را توسط استیو جابز معرفی کرد؛ و سرانجام در سال ۲۰۱۰م به بازار عرضه کرد.
شرکت اپل در سپتامبر سال ۲۰۱۰م یکی دیگر از محصولات خود اپل تی وی Apple TV را وارد بازار کرد. این دستگاه امکان ضبط و پخش برنامههای تلویزیونی را از طریق کامپیوترهای این شرکت فراهم میکند. به وسیله آن کاربر به آسانی به سیستم آی تونز وصل میشود و میتواند فیلمها، عکسها و… در این دستگاه مشاهده کند.
در آگست سال ۲۰۱۱م استیو جابز از مدیر عاملی شرکت اپل استعفا داد و چند ماه بعد در سن ۵۶ سالگی بر اثر عوارض سرطان لوزالمعده در گذشت.
در سال ۲۰۱۴م اپل، ساعت هوشمند اپل واچ Apple Watch را رونمایی کرد. این ساعتها در دسته فناوریهایی قرار دارند که توسط کاربر پوشیده میشوند و اغلب شامل ردیابی اطلاعات مربوط به سلامتی و تناسب اندام میشوند. از دیگر محصولات در این دسته که توسط شرکت اپل تولید میشود، هدفون بیسیم ایرپاد AirPods که در دسامبر سال ۲۰۱۶ معرفی شدند.
در ۲۵ مارچ سال ۲۰۱۹م شرکت اپل، سرویس استرمینگ مدیای خود با نام اپل تی وی پلاس Apple TV Plus را در سالن استیو جابز با حضور بازیگران و کارگردانان معروفی همچون جنیفر آنیستون، اپرا وینفری، استیون اسپیلبرگ و … برگزار میشد، معرفی کرد. استریمینگ مدیا Streaming media سرویسی است که به وسیله آن یک فایل چند رسانهای- مانند فیلم، ویدئو، انیمیشن و … را در کنار یکدیگر در جهت انتقال بهتر پیام قرار میدهد، توسط فرستنده محتوا ارسال میشود و گیرنده محتوا بدون اینکه نیاز باشد تمام محتوا را دانلود کند، میتواند آن را مشاهده کند؛ یعنی محتوا به صورت جاری یا به اصطلاح استریم stream ارسال میشود.
اپل یک غول و شاید مشهورترین نام در صنعت کامپیوتر است. در سال ۲۰۱۷ این شرکت برای دهمین سال متوالی، عنوان تحسین شده ترین شرکت فناوری اطلاعات در جهان را به خود اختصاص داد. در سال ۲۰۱۸ این غول فناوری به اولین شرکت آمریکایی تبدیل شد که ارزش سهام آن بیش از یک تریلیون دالر است. همچنین از سوی دو هفته نامه فوربز Forbes که یکی از مشهورترین مجلههای اقتصادی آمریکا و جهان به شمار میآید، در سال ۲۰۱۸م و برای هشتمین سال متوالی به عنوان با ارزشترین برند جهان شناخته شد.
#طراحی_سایت_در_افغانستان
#طراحی_اپلیکشن_در_افغانستان
#تولید_گیم_در_افغانستان
#تولید_سایت_ در_افغانستان
#تولید_استارتاپ_در_افغانستان
#اولین_دیتا
#موبایل_های_هوشمند
#تکنالوجی
#Apple
#Steve_jobs
#iphone